Ποιοι είμαστε

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στεγάζεται στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας, ένα σπάνιο βιομηχανικό μνημείο, που έχει μεταμορφωθεί στον πιο ζωντανό πολυχώρο πολιτισμού στην καρδιά της πόλης, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους, με περισσότερους από 1.000.000 επισκέπτες το χρόνο.

Προωθεί τις τέχνες, την ανάπτυξη, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, τη δημιουργική και δια βίου μάθηση, τη βιομηχανική κληρονομιά και την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα, εξασφαλίζοντας παράλληλα την οικονομική της βιωσιμότητα.

Λειτουργεί ως ιδανικός χώρος για τη διεξαγωγή ενός παιδικού φεστιβάλ τόσο από άποψη υποδομών και υλικοτεχνικού εξοπλισμού όσο και από άποψη τεχνογνωσίας.

Τα τελευταία χρόνια, η ομάδα της Τεχνόπολης, του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και του INNOVATHENS -που έχουν αναλάβει την εκπαιδευτική λειτουργία του χώρου, εργάζονται στρατηγικά με στόχο τη δημιουργική μάθηση μικρών και μεγάλων, έχοντας σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία στην καθιέρωσή της στο κοινό που αποτελεί η οικογένεια και το παιδί.  Δράσεις όπως οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη», τα εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαστήρια του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, το Summer Camp στην Τεχνόπολη και το Athens Science Festival αποτελούν αντιπροσωπευτικά παραδείγματα.

Ο Π100 έρχεται μια ανάσα πριν αρχίσει το σχολείο, ένα βήμα μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, το Σεπτέμβριο. Ένας μήνας για το παιδί, για νέα αρχή, για νέες εμπειρίες, για νέους φίλους!