Blog

14+1 Λόγοι που ο Π100-Πλανήτης_Τεχνόπολη είναι το μεγαλύτερο και πιο διασκεδαστικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ!

Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

21 & 22 Σεπτεμβρίου 2019

14 + 1 λόγοι που ο Π100 – Πλανήτης Τεχνόπολη είναι
το μεγαλύτερο & πιο διασκεδαστικό παιδικό φεστιβάλ που έγινε ποτέ,
14 + 1 λόγοι που αυτό το φεστιβάλ δεν πρέπει να το χάσεις με τίποτα!

20 ώρες, 60 φορείς, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές ομάδες, 60 ώρες αθλητικής δράσης και περιπέτειας, 15 ώρες μαγειρικής, 55 εργαστήρια δημιουργικής μάθησης, 8 μουσικοθεατρικά προγράμματα, 12 ταξίδια στα αστέρια, 12 θεατρικές παραστάσεις, 6 ξεχωριστές ξεναγήσεις, 2 διαδραστικές εκθέσεις, 2 πράσινα «λούνα παρκ», 1 έκθεση παιδικού βιβλίου, 12 βιβλιοπαρουσιάσεις, 2 ομιλίες για νέους γονείς, τσίρκο, bubble show, facepainting, μαγικά, χορός, κρουστά, food market… Μόνο αυτά; Όχι βέβαια! Έχουμε ακόμη 100 λόγους να σου απαριθμήσουμε για να μην χάσεις με τίποτα τον Π100, το μεγαλύτερο και πιο διασκεδαστικό φεστιβάλ της πόλης για παιδιά (κι αν είσαι από τους τυχερούς ή τις τυχερές που το επισκέφτηκαν πέρυσι, το ξέρεις καλά!). Εδώ διαλέξαμε να σου παρουσιάσουμε μόνο τους 14 (+ 1, εντάξει 2 έξτρα) απ’ αυτούς! Και πάμε στοίχημα ότι, μόλις τους διαβάσεις, δεν θα θέλεις να είσαι πουθενά αλλού το Σαββατοκύριακο 21 & 22 Σεπτεμβρίου παρά μόνο στην Τεχνόπολη! Για να δούμε λοιπόν:
1. Πάνω στον πλανήτη μας θα βρεις έξι μικρότερους πλανήτες, όλους χρωματιστούς κι ανέμελους, μα και γεμάτους παιχνίδια εξωτερικούς χώρους (μιας και ο καιρός είναι ακόμα –σχεδόν- καλοκαιρινός!) που θα σε υποδεχτούν για να περάσουμε μαζί ένα αξέχαστο (ολόκληρο) Σαββατοκύριακο!

2. Τεχνόπολη = μουσική. Αυτό το ξέρουμε όλοι! Γι’ αυτό, αφιερωμένη εξαιρετικά μια συναυλία… για μικρούς μα και για μεγάλους, με τα πιο ωραία τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ, και συγκεκριμένα με «Τραγούδια… από άλλο πλανήτη!». Στα φωνητικά, ο Σπύρος Γραμμένος, η Σαββέρια Μαργιολά και μαζί τους ως γκεστ η Βιολέτα Ίκαρη. Οι εξαιρετικοί μουσικοί που θα τους συνοδεύουν θα βρίσκονται κάτω από την καθοδήγηση του Χρίστου Θεοδώρου, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Καραμαλίκης. Κι εσύ σίγουρα θα θέλεις ανκόρ!

3. Και καθώς η μουσική και το θέατρο είναι δυο πολύ καλοί φίλοι από παλιά, από το πρόγραμμα του Π100 δεν θα μπορούσαν να λείπουν και δύο υπερ-φανταστικές μουσικοθεατρικές παραστάσεις! Το Σάββατο, «Το Φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου έρχεται στην Μικρή σκηνή για να μας πει τραγουδιστά πώς μοιάζει μια ιδανική κοινωνία, ενώ, την Κυριακή στην Κεντρική σκηνή υποδεχόμαστε τον άτρωτο «Μορμόλη» και τη Συντεχνία του Γέλιου για να κλείσουν με τον πιο ιδανικό τρόπο τη δεύτερη… διαστημική μας μέρα!

4. Και φέτος το INNOVATHENS powered by Samsung πάει Π100 και μας παρουσιάζει μια σούπερ διαδραστική έκθεση που μας αφορά όλους μα και άκρως συναρπαστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, με θέμα τη φύση και το περιβάλλον. Greenability for kids έχουμε, λοιπόν, στο ισόγειο του Γαλάζιου πλανήτη, ενώ στους άλλους ορόφους φτιάχνουμε το δικό μας AirBee’n’Bee, ανακαλύπτουμε μια Μυρμηγκοφωλιά, βουτάμε σε ένα ενυδρείο με πολύ… αλλόκοτα ψάρια, παίζουμε Γύρη-Γύρη όλοι και όχι μόνο!

5. Και μιας και ο πλανήτης μας είναι πιο… green από ποτέ, στην Κεντρική Αυλή εξοικειωνόμαστε με την ιδέα της ανακύκλωσης παίζοντας με παζλ, κυνήγι χαμένου θησαυρού, ψάρεμα, bowling, τσουβαλοδρομίες, φιδάκι, κρίκους στο «Λούνα παρκ της Ανακύκλωσης», ενώ, μαζί με την Καλλιτεχνούπολη – Πρότυπο Παιδικό Κέντρο Τέχνης & Δημιουργίας, φτιάχνουμε έναν φανταστικό σελιδοδείκτη με αναλυκλώσιμα υλικά στο εργαστήριο Kids Craft Project. Έτοιμοι για re-cycling;

6. Ακόμη, μαζί με την ActionAid ξεδιπλώνουμε την πορεία του πλανήτη μας (όχι του Π100, του… άλλου πλανήτη μας, της Γης) σε έναν μεγάλο καμβά και ζωγραφίζουμε τη βιώσιμη πόλη στην οποία θέλουμε να ζήσουμε. Μέσα από την εικαστική δράση «Πορεία με στόχο», φτιάχνουμε τα δικά μας μηνύματα για έναν δίκαιο πλανήτη και τα μεταφέρουμε σε όλο τον Πλανήτη Τεχνόπολη.

7. Στον Π100 –και συγκεκριμένα στον Πολύχρωμο πλανήτη- προσεδαφίζεται για 2η χρονιά το COSMOTE Family και μας παρουσιάζει ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι από την ομάδα «Ανεμόμυλοι», με πρωταγωνιστή τον κύριο Κλούζ! Τι απασχολεί αυτόν τον καιρό τον διάσημο ντέτεκτιβ; Είσαι έτοιμος/έτοιμη να τον ακολουθήσεις στον επικίνδυνο λαβύρινθο της σύγχρονης τεχνολογίας; Να εξερευνήσεις μαζί του ένα άκρως μυστηριώδες παιχνίδι με το κωδικό όνομα «Μαγικός Κήπος»;

*Οι συμμετέχοντες στη δράση «Μία υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Ο Κλουζ στο Διαδίκτυο powered by COSMOTE Family» θα προκύψουν από διαγωνισμό της COSMOTE.

8. Πώς λειτουργεί ένα bungee τραμπολίνο; Πώς μπορείς να πηδήξεις ψηλότερα; Πιστεύεις ότι η επιστήμη και ο αθλητισμός δεν πάνε μαζί; Οι Μικροί Ήρωες by STOIXIMAN, μαζί με τον εκπαιδευτικό οργανισμό SciCo, έρχονται στον Π100 να σου αποδείξουν (επιστημονικά) το αντίθετο! Έλα, λοιπόν, να γνωρίσουμε μαζί την Επιστήμη των Σπορ! Ακόμη, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, στο προαύλιο του Μηχανουργείου για τους λάτρεις του σπορ, θα έχουμε Mini Tennis on the go από το αγαπημένο Mini Tennis Club! Και για τους ακόμα πιο περιπετειώδεις και αθλητικούς τύπους του Π100 –και όχι μόνο, στην Κεντρική Αυλή θα εκτυλίσσεται (για πολύ καλό σκοπό!) μια γεμάτη σασπένς μάχη με lasertags από το Make-a-wish Ελλάδος.

9. Μήπως πείνασες; Η εταιρία Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. φροντίζει για το «ΠολυΠρωινό στον Π100»! Κι εμείς, μαζί με το Kids Cooking Club, θα φτιάξουμε πεντανόστιμες και φουλ θρεπτικές συνταγές -ιδανικές για το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας- με ΠολυΔημητριακά μπισκότα και μπουκιές πρωινού.

10. Κι αν δεν χορταίνεις με τίποτα, θα έχεις την ευκαιρία να βουτήξεις, ξανά παρέα με το Kids Cooking Club, στον πεντανόστιμο κόσμο της ζαχαροπλαστικής και να δοκιμάσεις ένα δροσερό, υγιεινό και –πάνω απ’ όλα- σούπερ λαχταριστό cheesecake με γιαούρτι και φρούτα. Ας βάλουμε, λοιπόν, τους σκούφους και τις ποδιές μας!

11. Φυσικά, ξεχωριστή θέση (και) στο φετινό πρόγραμμα έχουν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου που έχουν αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους και μας συντροφεύουν όλη τη χρονιά. Πιάνουμε τα πινέλα και τις γλάστρες μας για να γίνουμε «Μικροί κηπουροί με πινέλα», πειραματιζόμαστε με χρώματα και νέες τεχνικές «Στην αυλή του εργοστασίου, λύνουμε ανεξιχνίαστα μυστήρια και ανακαλύπτουμε το εργοστάσιο φωταερίου… αλλιώς μέσα από παράξενα (στην όψη) κίτρινα κουτιά.

12. Μήπως σου αρέσουν τα βιβλία και το διάβασμα; Μα και βέβαια σου αρέσουν! Γι’ αυτό, κι εμείς φροντίσαμε να έχουμε για σένα, σε συνεργασία με τους πιο αγαπημένους μας εκδοτικούς οίκους, μία έκθεση παιδικού βιβλίου και 12 βιβλιοπαρουσιάσεις που θα σε ταξιδέψουν σ’ άλλους πλανήτες και θα σε συστήσουν σε αγόρια που ό,τι άγγιζαν γινόταν… γλυκό, σε τέρατα της βροχής, στον Μικρό Κοπέρνικο, στην «αλλιώτικη» Αγγελίνα, στο μικρό δράκο Καρύδα, στα παιδιά που γίναν πουλιά και όχι μόνο…

13. Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου προσεδαφίζεται, για πρώτη φορά, στον Π100 μαζί με ένα συναρπαστικό έργο τέχνης! Δημιουργία του διεθνούς εικαστικού Μαρκ Χατζηπατέρα, που έχει διακριθεί για τις site-specific εγκαταστάσεις του σε δημόσιους χώρους, το μεγάλο παιχνίδι Building Hope μας καλεί να οικοδομήσουμε πολύχρωμες γέφυρες, κτίρια και πολιτείες.

14. Κι αν είσαι πολύ μικρός ή μικρή, μην ανησυχείς! Θα βρεις πολλά ωραία και μεγάλα να κάνεις στον Π100! Τι θα έλεγες για μια αξέχαστη εμπειρία για όλες τις αισθήσεις με physical theatre, μαγικά δέντρα μπαομπάμπ, προβολές, νέες γεύσεις, πυγολαμπίδες, ήχους και αστέρια; Γρήγορα στο Baby room! Πού είναι αυτό; Στον Πολύχρωμο πλανήτη μας!
+1: Κι αν περάσεις πολύ καλά στον Π100 και θέλεις να τον θυμάσαι για πάντα, μπορείς να κάνεις μια βόλτα από το Industrial Gas Museum Shop όπου θα βρεις το Π100 official merchandise!

Και ακόμα ένας: Κι αν κάποια στιγμή βαρεθείς τα… επίγεια, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μας φέρνει ένα Φορητό Πλανητάριο για να κάνουμε ένα μαγευτικό ταξίδι στα άστρα και στους αστερισμούς!
Ραντεβού, λοιπόν, στον Π100, εκεί που όλα όσα μπορούμε να φανταστούμε μπορούν να συμβούν!

Περισσότερες πληροφορίες & αναλυτικό πρόγραμμα: www.p100.gr
Κατέβασε το αναλυτικό πρόγραμμα με ένα κλικ εδώ.
#Π100
#20yrsTECHNOPOLIS