Διαβάζοντας

Έκθεση παιδικού βιβλίου | Taλκ

Διαβάζοντας. Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας. Μια πολύχρωμη, ευφάνταστη έκθεση, η οποία θα φιλοξενήσει τα καλύτερα βιβλία για παιδιά κάθε ηλικίας. Πολλά από αυτά θα «ζωντανέψουν» για τους μικρούς μας φίλους σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, μέσα από ξεχωριστές παρουσιάσεις από συγγραφείς, ηθοποιούς και εμψυχωτές.

*Σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους Πατάκη, Μεταίχμιο, Νεφέλη και Μάρτης

Βιβλιοπαρουσιάσεις | Taλκ

12.00-13.00 «Τι άκουσε η πασχαλίτσα» και «Ο Ζαχαρής και ο μονόκερος» της Τζούλια Ντόναλντσον, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Γιατί επικρατεί πανδαιμόνιο στο αγρόκτημα και ποιος θα σώσει την κατάσταση; Τι συνέβη στον Ζαχαρή όταν μεταμορφώθηκε σε αληθινό άλογο και γιατί μας συμβουλεύει να προσέχουμε τι ευχόμαστε; Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη αφηγείται, παίζει μουσική και προσκαλεί τα παιδιά να πάρουν μέρος στις περιπέτειες των ηρώων, να διασκεδάσουν και να σώσουν την κατάσταση!

13.00-14.00 «Η μελω-δική μου ορθογραφία» της Ράνιας Μπουμπουρή, εκδόσεις Πατάκη.
Άραγε γίνεται να μάθει κανείς ορθογραφία παίζοντας στην παραλία; Ή ψάχνοντας για το πιο ωραίο δώρο; Ή μήπως ακούγοντας το νανούρισμα της καφέ αρκούδας; Μπορούν, λέτε, να δώσουν ένα χεράκι η Ωραία Κοιμωμένη και η Σταχτοπούτα; Ναι, αλλά όχι μόνο! Με αυτούς και άλλους πολλούς συμμάχους, ελάτε να ανακαλύψουμε τα μυστικά της ορθογραφίας παίζοντας και τραγουδώντας τα υπέροχα τραγούδια του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου.

14.00-15.00 «Παραμύθια με την Ξένια λίγο φοβιστικά», εκδόσεις Μάρτης
Η Ξένια Καλογεροπούλου να αφηγείται «Παραμύθια με την Ξένια λίγο φοβιστικά», στα οποία πρωταγωνιστούν στοιχειωμένοι πύργοι, τρομεροί δράκοι, πονηροί διαβόλοι, αλλά και ατρόμητοι ήρωες που δεν δειλιάζουν να τα βάλουν μαζί τους.

17.00-18.00 «Πριγκίπισσα Αθηνά» της Στέλλας Κάσδαγλη, εκδόσεις Πατάκη.
Θα γνωρίσουμε την Πριγκίπισσα Αθηνά και τον Παρρότο τον παπαγάλο σε μια συνάντηση για αληθινές πριγκίπισσες που δεν επαναπαύονται στα φορέµατα και τα βατραχάκια τους. Γιατί, αν δεν το ξέρετε, η Αθηνά είναι η πιο ευρηματική κι αντισυμβατική πριγκίπισσα που θα έχετε ποτέ γνωρίσει!
Η παρουσίαση είναι βασισμένη στα βιβλία «Πριγκίπισσα Αθηνά: Μα τι κάνουν οι πριγκίπισσες όλη μέρα;» και «Πριγκίπισσα Αθηνά: Ουπς, δεν είμαι πια όμορφη!».