Διαβάζοντας

Έκθεση παιδικού βιβλίου | Taλκ

Διαβάζοντας. Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας. Μια πολύχρωμη, ευφάνταστη έκθεση, η οποία θα φιλοξενήσει τα καλύτερα βιβλία για παιδιά κάθε ηλικίας. Πολλά από αυτά θα «ζωντανέψουν» για τους μικρούς μας φίλους σε μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, μέσα από ξεχωριστές παρουσιάσεις από συγγραφείς, ηθοποιούς και εμψυχωτές.

*Σε συνεργασία με τους εκδοτικούς οίκους Πατάκη, Μεταίχμιο, Νεφέλη και Μάρτης

Βιβλιοπαρουσιάσεις | Taλκ

11.00-12.00 «Πράκτορες του πλανήτη – Τα τέρατα των ωκεανών» της Ελένης Ανδρεάδη, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Τολμάς να γίνεις πράκτορας του πλανήτη και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν όχι, ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ, απομακρύνσου σιγά σιγά και άρχισε να σφυρίζεις αδιάφορα. Αν είσαι τολμηρός, έλα να εξιχνιάσουμε μαζί μυστηριώδεις υποθέσεις σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευόμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν!

12.00-13.00 «Αστρικό Χωριό» της Κατερίνας Κρις, εκδόσεις Πατάκη.
Ελάτε να γνωρίσετε τις αστρικές περιοχές και να μάθετε το μυστικό ώστε να μπορείτε να τις επισκέπτεστε όποτε θέλετε! Θέλετε;
– Στην αρχή ήταν η φαντασία. Και μέσα σ’ αυτή το σύμπαν. Και μέσα σ΄αυτό η Γη και η Σελήνη κι όλα τα γνωστά αυτού του κόσμου.
– Το ξέρω.
– Ναι, αλλά δεν ξέρεις ότι κάπου εδώ μέσα, δε θα το πιστέψεις, υπάρχει αυτό.
Και μέσα σ’ αυτό λάμπει σαν γέλιο το πιο όμορφο χωριό.
Το Αστρικό Χωριό.
Είναι τόσο όμορφο, που κάνει το σύμπαν μας το πιο όμορφο σύμπαν σ΄ ολόκληρη την πλάση.
– Πόσο χαίρομαι!
– Μα γι΄αυτό υπάρχει το Αστρικό Χωριό.
Μόνο γι’ αυτό: Για να χαίρεσαι!
Αυτό το βιβλίο μιλάει για ένα μέρος που μοιάζει παραμυθένιο, αλλά δεν είναι. Είναι αληθινό. Είναι ένα χωριό πάνω απ΄ τα σύννεφα. Κι όσοι το ξέρουν νιώθουν καλά…

13.00-14.00 «Στον Πλανήτης Κόκκινο μια φορά» της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Στον πλανήτη Κόκκινο μια φορά, όλα κυλούσαν ήρεμα. Μέχρι που εγκαταστάθηκαν στην κορυφή του βουνού δύο πλάσματα από τον πλανήτη Γκρι. Οι κάτοικοι είχαν ακούσει ιστορίες τρομερές. Ιστορίες φοβερές. Να ήταν, πράγματι, αληθινές; Μικροί και μεγάλοι μαζί με τη συγγραφέα Τζένη Κουτσοδημητροπούλου θα ακούσουν μια ιστορία, άκρως αληθινή, θα παίξουν και θα ζωγραφίσουν. Μέχρι και νομοθέτες θα γίνουν και θα γράψουν τους νόμους απ’ την αρχή!

14.00-15.00 «Ο σκανταλιάρης Άλφονς!» της Γκουνίλα Μπέργκστρομ, εκδόσεις Μάρτης.
«Είσαι πολύ μικρός, δεν θα παίξεις μαζί μας!». Έτσι πειράζουν τον Άλφονς τα μεγάλα ξαδέρφια. Μήπως όμως ο Άλφονς καταλαβαίνει περισσότερα απ’ όσα νομίζουν; Γονείς και παιδιά από 4 ετών θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε το ιδιαίτερο αυτό παιδί μέσα από θεατρικό παιχνίδι και βιωματικές δράσεις υπό την καθοδήγηση της θεατρολόγου Άννας Παπαφίγκου.

17:00-18:00 «Σαυράιβορ» του Γιώργου Λεμπέση.
Βιωματική δράση, με ανάγνωση, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, face painting, παιχνίδια δημιουργικής έκφρασης, βασισμένη στα ομώνυμα βιβλία του Γιώργου Λεμπέση. Εμψύχωση: Το Εργαστήρι μας

18.00-19.00 «Γιγαντοκυνηγός» του Δημήτρη Μελικέρτη, εκδόσεις Πατάκη.
Ο Τζέιµς Καρούν είναι Γιγαντοκυνηγός στο επάγγελµα. ∆ελεάζει Γίγαντες µε απίθανα µουροδολώµατα, τους παγιδεύει µε το µαγικό του δίχτυ και, στη συνέχεια, µεταφέροντάς τους µε το κάρο-κλουβί το οποίο σέρνουν φτερωτές λεοπαρδάλεις, τους φυλακίζει σ’ έναν τεράστιο λάκκο. Έχοντας αιχµαλωτίσει εκατόν εβδοµήντα τέσσερις Γίγαντες, είναι ήρωας και διασηµότητα στο χωριό των ανθρώπων. Ώσπου η σύντροφός του, η πριγκίπισσα Μελοντί, εξαφανίζεται και όλα δείχνουν πως πρόκειται για απαγωγή. Η ζωή του Τζέιµς Καρούν, των ανθρώπων και των Γιγάντων ανατρέπεται και θα χρειαστεί να δουν τον κόσµο µε άλλο βλέµµα… Περιπέτεια, δράση, µυστήριο, αχαλίνωτη φαντασία, ξεκαρδιστικό χιούµορ και συγκινητικές ανατροπές συνθέτουν στις σελίδες του Γιγαντοκυνηγού ένα επικό παραµύθι µε µοντέρνα γραφή, το οποίο µιλά για τη διαφορετικότητα, τη συνύπαρξη, την ανθρωπιά, την αλαζονεία, την εµπιστοσύνη, την πίστη στον εαυτό µας και για τις επιλογές που καθορίζουν ποιοι πραγµατικά είµαστε.

19.00-20.00 «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου, εκδόσεις Μεταίχμιο.
Μία παρουσίαση των βιβλίων της της σειράς «Πίκο και Λόλα»: «Η εκδρομή», «Τα όνειρα», «Ταξίδι στο φεγγάρι», «Τα γενέθλια» και «Στον γιατρό».